Free shipping vanaf €75,00
Gratis samples bij iedere bestelling!
Altijd een persoonlijk pakje ♡

Katrien Kenens - 30 / Aug / 2018

Onze twee favorieten voor een instant glow.

Onze twee favorieten voor een instant glow.

We hebben beiden een totaal verschillende huid. Hoe wij onze huid verzorgen voor een healthy glow lees je in onderstaande blog :-).

Aan producten voor thuisgebruik hebben we in SOULSOUP geen gebrek. Toch zetten we in SOULSOUP niet zomaar eender welk ‘potje' neer. Elk product wordt zorgvuldig uitgekozen en gaat een heus evaluatieproces door.
De SOULSOUP-visie draait om een gezonde huid, maar dat is niet zo evident te behalen. Onze huid is onderhevig aan stress, voeding, uitlaatgassen, verwarming, …. en ongezonde cosmeticaproducten. Je kan wel begrijpen dat we daarom erg streng beoordelen welke producten wel of niet onze rekken halen :-). Katrien test het product eerst grondig en analyseert de ingrediënten.
Om eerlijk te zijn, zijn we hierdoor ook verliefd geworden op IEDER SOULSOUP-product. Maar stiekem heeft iedereen zo wel zijn eigen favorietje. Wij laten je vandaag graag kennis maken met die van Jotta en mezelf! :-)

 

 

♡ Katrien’s fave ♡


Dermal Clay Cleanser

Mijn huid: Mijn huid kan je perfect omschrijven als een vette huid met neiging tot acne. Een vette huid kan je makkelijk opmerken aan zijn openstaande poriën met een hoge talgproductie. Overdag gaan glimmen, is dus niets nieuws voor mij. Wanneer ik onder stress sta, dan duikt er al gauw een puistje op.

 

Mijn werkpunt: Vroeger, tijdens mijn jongere jaren :-), had ik veel moeite met mijn huid. Door veel fabels en verkooppraatjes te geloven, belandde ik met mijn huid in een vicieuze cirkel: acne. Weetje: hier is mijn passie voor een gezonde huid gestart. Na jaren hard werken, heb ik mijn huid nu volledig onder controle. Ze is zuiver, fris en niet meer continu actief. Wanneer er dan toch eens een puistje opduikt, is het vrij snel onder controle en zie ik het als ‘een deel van mezelf’. :-)
Toch heeft mijn huid wel nood aan extra pit. Een vette huid is vaak ook een dikke huid, die snel vaal, dof of verstopt oogt. Tijdig opfrissen, diep zuiveren en een mooie blos geven aan mijn wangen is dus echt wel nodig.

 

Mijn ‘glow-getter’: Iedere ochtend en avond reinig ik mijn huid 2 keer na mekaar. Ik vergelijk het ook wel met ‘stofzuigen en dweilen’. De eerste reiniger absorbeert de bovenste laag van overtollig talg, zweet, make-up, SPF, uitlaatgassen enzovoort.
Nadien ‘dweil’ ik dieper in de poriën na om daar de restjes weg te halen. En dát gebeurt met mijn ultieme favoriet: de Dermal Clay Cleanser. O.w.v. het Kaolin en Bentonite klei is mijn huid iedere keer instant super zuiver. Deze kleisoorten werken dan ook als het ware als een spons op de talgrestjes in mijn poriën.
Maar het allerleukste aan deze reiniger, dat is voor mij de toevoeging van munt. Het stimuleert de doorbloeding (natural blush! ♡) en voelt erg fris aan. Mijn huid, die vaak dof en vaal oogt en aanvoelt, is dus helemaal gewonnen voor deze reiniger.
Voor wat extra blos durf ik hem 2 keer per week ook wel wat langer laten aanliggen, 10 minuutjes ongeveer. Zo transformeer ik deze reiniger naar een opfrissend masker. I am in love!

 


♡ Jotta's fave ♡


Multivitamin Power Recovery Masque

Mijn huid: Een droge huid met sproetjes, dat is de korte maar perfecte omschrijving van mijn huid. In tegenstelling tot Katrien haar huid, is mijn talgproductie erg laag. Glimmen zal niet makkelijk gebeuren, of het moet erg warm zijn. (Help! Deze zomer was ook een uitdaging voor mij). Daardoor heb ik ook niet vaak last van puistjes of acne.

 

Mijn werkpunt: Ik besef dat voor velen een ‘droog huidtype’ een droom is. En om eerlijk te zijn, is het ook wel leuk. In eerste instantie zal je niet makkelijk zware huidproblemen opmerken. Toch voelt mijn huid niet altijd even prettig aan. Een droge huid wordt ook wel eens TE droog. Mijn huid vraagt vaak om voeding en hydratatie. Als signaal gaat ze dan trekken of zelfs jeukend aanvoelen. Alles wat ik aanbreng, lijkt dan ook te verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Wat een vette huid meer heeft dan mij, is een natuurlijke beschermlaag, ‘het olifantenvel'. Uitdrogende factoren zoals airco, verwarming of anderen hebben erg snel een negatief effect op mijn huid.
Als laatste wil ik het nog kort hebben over mijn sproetjes. Katrien zegt wel tijdens iedere Core Treatment: ‘Jotta, die sproetjes, dat is één van de zeven schoonheden’, en om eerlijk te zijn, ben ik er best ook trots op :-). Toch moet ik wel opletten dat deze schattige sproetjes in de zomer hun eigen leven niet gaan leiden en dat er geen bijkomende pigmentvorming (door de zon) verschijnt.

 

Mijn ‘glow-getter’: Enkele weken geleden waren Katrien en ik aan het brainstormen over onze persoonlijke ‘Glow Getter’. Voor mij was er niet veel brainstormen aan, ik wist het dadelijk. Mijn ultieme geheim, dat is het Multivitamin Power Recovery Masque. Zoals de naam van het masker al verraadt, is het een bom aan vitaminen. Denk maar aan vitamine A, C en E. Ze creëren een instant verheldering, wat perfect is voor mijn sproetjes, en zijn een bom aan essentiële vetzuren. Hierdoor krijgt mijn huid de voeding die ze nodig heeft. Het voor en na verschil na 10 minuten is immens. Doordat mijn huid een volledige doorvoeding heeft gekregen, heeft ze een gezonde gloed. Ik merk op dat ik de komende dagen dan meer vragen krijg naar mijn highlighter :-).
Ik voel ook dat mijn huid beter beschermd is wanneer ik het masker gebruik. Niet alleen is het een bom aan vitaminen maar ook aan antioxidanten. Deze krachtpatsers beschermen mijn droge, gevoeligere huid perfect tijdens grauwe winterdagen. Extra tip voor gevoelige huiden: ga 1 keer per week een nacht slapen met dit masker. Laat het volledig opnemen, neem het niet af. Het is TE goed om weg te spoelen in de gootsteen :-).

 

Warme groetjes,

Katrien en Jotta

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »